100 000 людей прийшли на крусейд місії “Христос є відповідь” в Ефіопії

18 Листопада 2021

За чотири дні євангелізаційного крусейду в Ефіопії (28-31 жовтня) у місті Дюрамі збиралися десятки тисяч людей: першого дня подію відвідали 30 тисяч учасників, другого – 40 тисяч, а останній день побив усі рекорди відвідуваності – 100 тисяч осіб! Подію проводила команда місії “Христос є відповідь” у співпраці з місцевими церквами.

На чотириденному крусейді безліч ефіопів прийняли народження згори і запросили Ісуса Христа у своє життя, отримали зцілення від хвороб та звільнення від демонічного впливу, у тому числі й діти. Вогонь Святого Духа наповнював серця віруючих учасників і в них з’являлося бажання нести Євангеліє іншим.

“Не можна давати місце дияволу, грішити, щоб сатана не завдав шкоди в якійсь сфері життя. Потрібно міркувати над словом Божим, про що написано в першому псалмі Біблії, і ми будемо плідні й успішні, як дерево, що насаджене при потоці води. Сповнившись силою Духа, ми зможемо іншим людям нести Євангеліє, приводячи їх до спасіння”, – закликав учасників до нового життя з Богом на крусейді директор Місії Тарас Сень.

Під час євангелізаційної поїздки проходив обід із місцевою владою, де обидві сторони обмінялися подарунками: “Мер міста Дюрамі в Ефіопії дякував міжнародній місії “Христос є відповідь” за духовний внесок у їхнє місто. А також подарував нашій команді традиційний одяг – піджаки, схожі на різнокольоровий одяг Йосипа (Бут.37). Ми, у свою чергу, подарували ігрові набори для спілкування, випущені Місією, газети “Христос є відповідь” амхарською мовою та український шоколад. Це був гарний час спілкування та спільної молитви”, – поділився пастор Тарас.

Крім євангелізаційного крусейду, за час перебування в Ефіопії (24 жовтня – 4 листопада) представники Місії провели навчання для пасторів і служителів, очну клініку, у тому числі для мусульман, розробили спільно з філією медіацентру стратегію його розвитку, поширили тисячі газет “Христос є відповідь” амхарською мовою, вперше поставили євангелізаційний намет і роздали продуктові набори бідним.

Навчання для пасторів та служителів в Ефіопії.

У місії “Христос є відповідь” на зустрічах зі служителями наголошують на взаєминах у сім’ях, особливо на важливості підтримання романтичних відносин між чоловіком і дружиною.

І в Ефіопії сімейну тему підняв директор Місії Тарас Сень на зустрічі під час осінньої поїздки. Таку зустріч відвідали 150 осіб: пастори та єпископи з дружинами з міста Дюрамі та навколишніх міст та селищ.

Йшлося про розвиток, підтримку та збереження взаємин у сім’ях, про побудову дружби зі своїми дітьми:

  • “Чи знаємо ми, чим живуть наші діти, які у них проблеми, з ким вони дружать, що вони дивляться в Інтернеті? Якщо ми не маємо часу на дітей зараз, то у дітей не буде часу для нас, коли вони виростуть”.
  • “Сьогодні диявол хоче повести в полон алкоголю, наркотиків та інших гріхів наших дітей. Щоб цього не сталося, потрібно шукати Божого лиця, слухати і підкорятися голосу Божому. А за дітей, які сьогодні живуть у гріху, треба боротися в молитві і привести до Христа”.
  • “Є час, який батьки мають присвятити своїм сім’ям, дітям. Віддати його на щось інше, навіть на служіння Богові – недобре. Ісус навчає збалансованого життя”.

Крім настанови для учасників, пастор Тарас поділився форматом проведення сімейних зустрічей, щоб служителі могли і у своїх церквах допомагати сім’ям покращувати стосунки:

“Ефіопи досить відкриті та щирі люди, що ставили чимало запитань після почутого вчення. Щоб цікавіше проходила зустріч, ми розбавляли її іграми, конкурсами та корисними завданнями. Звісно, ​​переможці отримали призи. Служителі та їхні дружини щиро дякували за корисно проведений час.

І, до речі, я зустрів в Аддіс-Абебі одного пастора, який був на сімейній зустрічі півроку тому, коли команда Місії провела перший крусейд в Ефіопії. Поцікавившись у нього, чи проводить він сімейні зустрічі у церкві, дізнався, що в його громаді провели вже три подібні служіння. Дуже приємно було почути, що сімейне служіння продовжує розвиватись у помісних церквах. Сподіваюся, що багато служителів також почнуть проводити у своїх церквах такі служіння після цієї зустрічі”.

Проведення очної клініки.

Команда Місії з України та місцеві служителі провели очну клініку для 1000 людей у ​​місті Дюрамі, серед них було близько 700 мусульман, яких привезли із сусідніх міст автобусами.

Кваліфіковані лікарі перевіряли їм зір і безкоштовно роздавали окуляри від імені Місії, а євангелісти відкривали духовні очі, проповідуючи Христа, Божу любов і прощення, і роздавали газети “Христос є відповідь” амхарською мовою.

За словами Тараса Володимировича, директора Місії, в одному із сусідніх до Дюрамі мусульманських міст проживають агресивно налаштовані мусульмани, які неодноразово перешкоджали поширенню слова Божого у своєму місті. Саме тому вирішили привезти мешканців цього міста для перевірки зору до міста проведення крусейду.

“Хотів би відзначити, що люди в Ефіопії живуть досить бідно, тому вони дуже дякували нам за медичну допомогу. Через цю акцію їхні серця відкривалися для Євангелія та спасіння від Ісуса Христа”, – поділився пастор Тарас Сень.

Міжнародна місія “Христос є відповідь” в особі українських місіонерів передала свій багаторічний досвід проведення очних клінік і спорядила необхідним обладнанням ефіопських служителів, щоб ті навертали людей “від темряви до світла, від влади сатани до Бога” (Дії 26:18).

У жовтні-листопаді євангелізаційний крусейд в Ефіопії місія “Христос є відповідь” проводила вдруге. Перший крусейд Місії проходив у квітні цього року.

Прес-центр місії “Христос є відповідь”. 

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся