Євангеліє: як «не рубати з плеча», а достукатися до сердець людей?

15 Квітня 2021

Біблія в посланні до Євреїв 4:12 говорить: «Бо слово Боже живе і дієве і гостріше за всякий гострий меч: воно проникає до розділення душі і духу, складів і мізків, і судить думки і наміри сердечні». 

Тому лише істинне Євангеліє змінює життя людей.

Ви запитували себе, чому одні люди приймають Слово, а іншим складно сприймати почуте? 

Ми запитали одного з місіонерів “Христос є відповідь” – “Що робити, щоб люди приймали Бога та їхні серця змінювалися?” Він радо поділився своїм досвідом служіння.

resurce

Відповідаючи на запитання, служитель зазначив, що причини можуть бути такі:

  • чути правду про себе іноді неприємно і навіть боляче;
  • необхідно більше часу для усвідомлення;
  • проповідники говорять не про гріх і вчинки, а ображають особистість людини;
  • є “твердиня” в розумі, яку може усунути тільки Дух Святий у молитві;
  • євангелісти використовують складні біблійні терміни, які незрозумілі невіруючим людям.

Місіонер також засвідчив, що протягом місяця побачив внутрішні зміни у молодих людях, які приходили на служіння. Вони слухали Слово Боже і усвідомили, що потребують Спасителя. Служитель проаналізував, що спонукало людей не відштовхувати проповідуючих, а задуматися про Бога. Він зазначив, що під час Євангелії важливо:

  • встановити контакти з людьми, побудувати довірчі відносини, спілкуватися на прості життєві теми;
  • не засуджувати людей, навіть якщо вони ведуть аморальний спосіб життя, не звеличуватися над ними, думаючи «я – святий, а ти – грішник»;
  • стати прикладом та підтримкою, не поспішати «читати моралі», вислухати, запропонувати помолитися;
  • спочатку подбати про базові потреби, даючи людям їжу, допомагаючи у їхніх життєвих обставинах, після чого їм легше сприймати духовну їжу.

Також він навів ще один приклад, як Слово Боже зробило зміни у житті віруючих. 

Молодіжне служіння відвідувала молода пара – Андрій та Аліна. Вони разом навчалися, зустрічалися і стали жити у цивільному шлюбі. Коли вони прийшли на богослужіння, служитель проповідував про те, що Біблія говорить про стосунки між чоловіком і жінкою. Слово Боже працювало в їхніх серцях. Через деякий час вони вирішили розписатися. Тепер у церкві місіонера буде ще одна сім’я, яка будує своє життя на Біблії.

«Я завжди керувався такою приказкою: „Будь простіше і до тебе потягнуться люди”. Коли вперше почав ходити на домашню групу, ми жартували, сміялися, ділилися одкровеннями, читали разом Слово та міркували над ним. 

Мені, як християнину-початківцю, подобалася така невимушена атмосфера. Тому, коли до мене почала приходити молодь, я просто згадував себе… Ми повинні ставитись до новонавернених, як до духовних немовлят і відокремлювати поняття “гріх” від “грішника”. Одне з моїх улюблених місць Святого Письма в 1 Кор. 9:22-23 говорить: “Для немічних був як немічний, щоб придбати немічних”.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся