Місіонери СITA розвивають служіння в Індії та Ефіопії

1 Грудня 2022

У листопаді місіонери “Христос є відповідь” зустрілися зі служителями CITA в Індії та Ефіопії і провели низку заходів.

Індія

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-1

Країна з величезним потенціалом для проповіді Євангелія, адже на 1,5 млрд. населення всього приходиться до 3% християн, каже директор місії “Христос є відповідь” про Індію, яку вперше відвідав цієї осені.

Для послідовників індуїзму, яких в країні найбільше, Ісус Христос — це не єдиний Бог, а ще один серед великої кількості богів, яким вони моляться вірячи, що ті рятують їх від демонів.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-2

Під час поїздки до Індії Тарас Сень зустрічався зі студентами місіонерської школи, яку організували місіонери CITA в Індії у вересні, та викладав теми: про пастки, в які може потрапити служитель (гордість, захоплення грошима, сексуальні спокуси), про баланс “сім’я-служіння”, ділився, як доносити Благу звістку через служіння в наметах на вулицях та на бігбордах, розповів про служіння в Африці. Разом зі студентами побував на пікніку, де всі познайомились ближче та спілкувались.

“Місіонерські школи — це добре: декілька місяців навчання, служителі мотивують новачків до місіонерської праці. Але ж ми схиляємось до того, щоб допомогти студентам здобути богословську освіту, наприклад, підготувати кваліфікованих пасторів”, – поділився Тарас Сень.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-3

Для служителів помісних церков Індії служитель з України провів семінар про очні клініки та сімейну зустріч. Багато хто захопився ідеєю проводити у себе в церквах такі зустрічі.

За словами місіонерки в Індії Ангеліни Філатової, разом з Тарасом Сенем вони відвідали служителів в глибинках країни, щоб підтримати та зміцнити їх, особливо тих, хто нещодавно пережив втрату близьких людей.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-4

Допомогли бідним сім’ям, які залишились без годувальника. Він нагадував, щоб Бог у всіх скорботах вірний Своїм обітницям, і надихав християн слідувати за Ісусом та використовувати силу, яку Він дав кожному Своєму учневі.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-6

Побували також у селищі бідних, куди привезли продукти харчування. Це відкрило доступ місцевим місіонерам до цих людей для проповіді Євангелія.

Наразі представники “Христос є відповідь” в Індії працюють над відкриттям медіавідділу: шукають посвячених співробітників та теми для майбутньої газети на мові гінді. Місцеві служителі говорять, що найкращі теми для індійців — свідчення, як Ісус Христос змінив життя, та факти про Біблію, щоб довести її абсолютний авторитет.

Ефіопія.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-5

До цієї країни Африканського Рогу восени українські місіонери приїхали вже вчетверте. Основна мета — проведення крусейду.

За словами директора Місії, було приємно побачити церкву в Аддіс-Абебі особисто, послужити проповіддю та разом помолитися.

Він проповідував з книги Єремії і говорив про послух Божому голосу, про важливість налаштування своїх сердець до слухання Бога незалежно від віку: “Бог пізнав Єремію ще в утробі. Бог знає і нас з вами і має плани для кожного з нас. Якщо ми будемо слухати та підкорятись голосу Бога, то Його план здійсниться у нашому житті. Бог поставив Єремію над народами, щоб викорінювати та руйнувати, а також насаджувати та будувати. Церква теж поставлена Богом руйнувати справи диявола на землі. І має обов’язок – сповнятися силою Божою та приносити людям звільнення від гріха, омани, злих духів та зцілення від різних душевних травм”.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-7

Тарас Сень провів в африканській церкві “Христос є відповідь” перше водне хрещення: “Десять людей вирішили твердо йти за Богом. Я перший раз в житті хрестив африканців.
Слава Богу за дію Святого Духа в серцях людей. Душа радіє. Дякуємо Богові за місіонерів Місії в Африці, за всі можливості та допомогу у праці”.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-8

Місіонери відвідали хворих в лікарні, молились за них і роздавали подарунки з газетами і календарями. Багато дітей хворіють і лежать у лікарнях через те, що погано їдять, говорить служитель Тарас Сень.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-9

Для потреб крусейда в грудні у місті Ділла медіавідділ CITA в Ефіопії надрукував черговий стотисячний наклад євангелізаційної газети. Вже були непоодинокі випадки, коли люди приходили до церкви через контакти, вказані в цьому інструменті Благовістя.

Вперше українські місіонери побували в Ефіопії весною 2021 року. Тоді ж влітку вони організували філію медіацентру, де випускають євангелізаційну газету “Христос є відповідь” та календарі амхарською та мовою оромо.

Створено канали в Youtube та Telegram, сторінка у Фейсбук також амхарською мовою. Контент ресурсів містить проповіді, цитати різних проповідників, біблійні вірші, свідчення, анімаційні відео.

У співпраці з помісними церквами у квітні та жовтні 2021 року місія «Христос є відповідь» провела два євангелізаційні крусейди, і в лютому 2022 – третій. Навесні цього року відкрила місіонерський центр та помісну церкву.

Мексика.

cita-missionaries-are-developing-their-ministry-in-india-and-ethiopia-10

В різних містах Мексики дружня до місії “Христос є відповідь” помісна церква проводить очні клініки. Місцеві брати та сестри не тільки допомагають людям покращити зір, але перевіряють тиск і надають перукарські послуги. А найголовніше – проповідують Христа.
У Мексиці місія “Христос є відповідь” вперше побувала влітку цього року.

“Христос є відповідь” розвиває міжнародне служіння в 14 країнах світу.

Прес-центр CITA.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся