Як залишатись у служінні вірним?

19 Січня 2022

З десяти покликаних людей до 65 років життя у служінні залишається одна людина. Так вважає Джон Максвелл, відомий автор, спікер і пастор, який написав багато книг про лідерство.

Чому так відбувається?

Природна смерть, фізична недуга, емоційне вигорання, гріх. Все це вагомі причини, але чи єдині?
Один з головних факторів сходження з дистанції служителя – втрата почуття залежності від Бога, коли людина покладається лише на свій досвід у служінні, втрачаючи повагу до Бога та внутрішнє усвідомлення можливості справжнього успіху в тій чи іншій справі за єдиної умови – Божого благовоління.

Найкращий приклад залежності від Бога – це життя Господа Ісуса на землі. Про Себе Він сказав: “…Син нічого не може чинити Сам від Себе, якщо не побачить Отця, що творить: бо що творить Він, то і Син творить також (Івана 5:19).
Іншими словами, Ісус відкрито заявив Свою позицію: “За своєю ініціативою Я нічого не роблю”.
Очевидно, Син Божий усвідомлював Свою повну залежність від Небесного Батька.

Чи завжди ми чинимо так само? Чи знаходимося там, де Бог наказав нам бути і чи робимо саме ту справу, яку Він доручив?

Служителю необхідно бути переконаним у трьох речах:

  • В мені самому немає добрих бажань: “Бо знаю, що не живе в мені, тобто в моєму тілі, добре; тому що бажання добра є в мені, але щоб зробити його, того не знаходжу” (Рим.7:18).
  • Без Божої благодаті я не здатний зробити щось корисне для Божого Царства.
  • Я повністю і повністю залежу від Бога.

Залежний від Бога: слабкий чи сильний?

“Він дуже талановитий служитель, але дуже погано, що він про це знає”.
“Я вже маю такий досвід у служінні, що деякі речі можу робити без Бога”. (З цитат служителів).

На початку нашого обрання Богом “небагато мудрих за тілом, небагато сильних, небагато благородних” серед нас. Але Він “вибрав немудре світу, щоб осоромити мудрих, і немічне світу вибрав Бог, щоб осоромити сильне” (1Кор.1:27-28). Це схоже на якийсь задум Автора – взяти слабке, щоб показати на ньому Свою силу.

Як слабкі, але покликані Богом, можуть перевершити сильних цього світу?

Служитель повинен покладатися на Божу мудрість, силу і можливості, таким чином визнаючи свою залежність від Бога. У будь-якому починанні усвідомлювати потребу в Богові, в Його керуванні, відкриттях: що робити, як, з ким і коли?

Бог спеціально обирає слабких людей, які, здається, нічого не значущі. Але якщо вони залежні від Нього і мають потребу в Ньому, Він їх благословляє, використовує та показує неспроможність цінностей цього світу.

Якщо служитель вважає себе слабким і нездатним, то цей і є той стан, коли Бог може його використати, зробити сильним, благословенним і успішним. Переповненого ж своїми мудрістю, здібностями, силою, талантами, що тим самим не потребує Божої допомоги, важко використати: Богу місця вже немає.

Образно кажучи, Всевишньому потрібна порожня посудина. І чим більше порожнечі служитель надасть Йому, тим більше Його повноти він зможе прийняти.

Усвідомлення своєї залежності від Бога є ключем довголіття у служінні на будь-якому етапі його розвитку.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся