Що допомагає церкві рости?

17 Жовтня 2022

Першоапостольська Церква “кожного дня перебувала однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, і щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися” (Дії 2:46,47). Чи потрібно збиратися вдома сьогодні? Яка користь від домашніх груп? Як ефективно вести домашні зібрання?

What helps a church grow?

Зростати церкві допомагають домашні групи, що множаться, вважає Юрій Савочка, пастор об’єднання церков “Спасіння” з багаторічним досвідом їх проведення. Домашні зібрання не варто обмежувати лише спілкуванням та упускати фактор зростання, інакше вони стануть “хворими”.

Нерідко церкви стикаються з однією і тією самою проблемою: після євангелізацій люди не приходять на богослужіння, незважаючи на те, що їхнє звернення до Господа було щирим і зі сльозами.

Буферною зоною між новонаверненою людиною та церковним служінням є домашня група. А її зростання зумовлюється нічим іншим, як любов’ю .

Що означає любити людей? Знати про них більше, ніж на рівні знайомства, щиро цікавитись ними, знати про їхні труднощі, молитися за них, дружити, щоб вони відчували участь у своєму житті.

Засвоївши цей принцип, вже за рік у практиці служителя з однієї домашньої спільноти з’явилося 12 таких самих.

Практична участь у житті людей відкриває шлях для поповнення церкви.

Як ефективно вести домашні групи?

  1. Моліться.

Будьте в спілкуванні з Богом стільки, скільки знадобиться, щоб знайти Царство Боже – праведність, мир і радість у Святому Дусі. Лише в такому стані серця ми можемо робити велику справу для Бога. Без атмосфери радості домашня група буде формальною.

  1. Підготуйтеся.

Якщо ви хочете бути добрим проповідником, вивчіть свою проповідь напам’ять. Але не для того, щоб дослівно передати її, а щоб Святий Дух міг діяти і коригувати, як Йому завгодно.

  1. Складіть план домашньої групи:

А. Введення.

Мета – розтопити лід.

Виберіть правильне питання, яке спонукає людей спілкуватися: розкажіть про роботу чи хобі. Як пройшов тиждень? Які риси вам подобаються у людях? Три найважливіші перемоги у вашому житті? Які цілі вашого життя?

Б. Прославлення.

Заздалегідь підготуйте пісні.

В. Служіння Словом. Роздуми над останньою проповіддю у вашій церкві, щоб Слово оживало в серцях людей.

Г. Організаційні питання.

Домашня група – це жива клітина, що на потреби. Будьте готові зупинити процес і послужити учаснику, який потребує допомоги.

Домашня група повинна проходити по черзі вдома у всіх її членів, щоб так чи інакше вплинути на їхніх невіруючих домочадців. Це запорука зростання церкви.

Спілкування у домашній групі важливе, але треба пам’ятати про мету – спасіння грішників. Якщо ж через рік не відбулося примноження, потрібно розбиратися, чим хвора домашня група.

Коли в домашньому зібранні з’являється невіруюча людина, всю увагу переключіть на неї. Для цього кожен учасник може розповісти історію свого навернення до Бога. Новачку можна ненав’язливо запропонувати розповісти про себе.

Пам’ятайте, що в цьому світі людям не вистачає турботи та уваги, і домашня група – це те саме місце, де можна проявити любов до кожної людини.

За матеріалами 6-ої місіонерської конференції місії “Христос є відповідь”, вересень, 2022 р.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся