Поради місіонерів CITA: як євангелізувати на вулиці?

20 Грудня 2023

Рекомендації досвідчених місіонерів. Корисно буде тим, хто хоче або почав євангелізувати перехожим. 

Вуличні євангелісти CITA з досвідом Благовістя від п’яти років говорять, що “золотої фрази”, яка буде на 100% дієвою у спілкуванні з людиною, не існує, потрібно завжди шукати Божого керівництва. 

На агресію вони радять не відповідати агресією, а справу Євангелія робити з любов’ю. 

Перед початком вуличної євангелізації моляться не тільки за служіння, але і за себе, а також ставлять цілі на день, щоб ефективніше благовістити.    

фото-1-8

“Не потрібно нав’язувати людині і засипати духовними речами, краще просто потоваришувати і залишити в її душі слід цікавості. Можна почати розмову на вулиці з банального: побажати гарного дня, спитати, як настрій, даючи євангелізаційну газету, і людина сама, буває, затримується для розмови, і потім відкривається для бесіди”, – розповів місіонер із Рівного Григорій Тищук, який євангелізує на вулиці 7 років.  

фото-2-7

Андрій Кадубець майже щодня спілкується з містянами у Рівному в євангелізаційному наметі, каже, що для початку діалогу з перехожим йому допомагають привітність, щира зацікавленість людиною (про здоров’я, справи тощо), пошук спільних точок зору. Служитель вважає зайвим критикувати інші конфесії та нерідко піднімає настрій перехожимзваженим жартом.  

фото-3-7

Іван Калєв, місіонер із Запоріжжя, зазвичай звертає увагу на особливості або яскраво виражені проблеми людей, яких зустрічає на вулиці під час євангелізації, що вважає темою для початку розмови. 

“Перехожим ми з дружиною ставимо запитання: “Чи вірите ви в Ісуса Христа?”

Якщо людина відповідає позитивно, а це, до речі, 90%, то Дух Святий вже дає знання, як продовжити це спілкування.

фото-4-7

Ще ми починаємо благовістити з питання: “А ви знаєте, що Бог дуже любить вас?”

Відповідь людини на це питання дає різні варіанти продовження спілкування.

Іноді, звісно, трапляються налаштовані агресивно люді. Ми молимося за таких, щоб Бог їм відкрився”, – поділився Геннадій Голота, місіонер з Миколаєва, який благовістить 15 років.  

фото-5-7

Юрій Симонов, місіонер з Рівного євангелізує на вулиці майже щодня і вважає, що найкраще на агресію або відмову відповісти посміхаючись: “Ісус тебе любить і чекає на тебе”.  

“Тим, хто вперше виходить на таке служіння, раджу посміхатись, люб’язно пропонувати газету, не вступати в спори, зайвий раз вибачитись.

Перед євангелізацією добре ставити ціль на день: “засвідчу одній людині”, “запрошу в церкву двох людей”, “роздам 300 газет”, – продовжив місіонер Григорій.  

фото-6-6

Служитель Євангелія Геннадій радить перед початком вуличної євангелізації молитися, щоб Господь наповнив Духом Святим і використав в проповіді вуста. Ніколи не боятися звіщати Благу Звістку, знаючи, що Сам Бог звелів це робити, і не стидатися Ісуса Христа. 

фото-7-2

Андрій Коваленко, місіонер із Запоріжжя, впевений, що перед початком євангелізації необхідно молитися не тільки за служіння і людей, але і обов’язково за себе. 

Місіонер Іван вважає, що тому, хто євангелізує, необхідно бути людиною, в якої порядок у відносинах з Богом. Тому що у такої людини буде порядок і в стосунках з людьми. Інакше проповідь Євангелія не матиме сили і не принесе плоду для Царства Божого. Служитель підкреслює важливість послуху Богу: 

фото-8-1

“Дуже корисно мати керівництво від Бога в такій справі, щоб розуміти, куди і коли йти,  хоча і не завжди так буває. Бог може покликати в будь-який момент, і треба бути готовим слухатися. Коли Бог до когось відправляє, то та людина переживе відвідування самого Христа. 

Коли спілкуєшся з людиною, слухай, що в той момент відбувається всередині тебе, щоб почути, що хоче Бог в тій конкретній ситуації. Так можливо надприродно вплинути на серце людини. Адже наша проповідь не в переконливих словах людської мудрості, а в силі Божій”.

Місіонери місії “Христос є відповідь” в Україні служать в Західному, Східному та Південному регіонах. 

Пресцентр CITA.  

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся