Євангелізаційні намети: місія відправила нові партії по Україні та за кордон

8 Квітня 2024

В Німеччині в передмісті Кельна помісна церква отримала для вуличного служіння від міжнародної місії “Христос є відповідь” перший євангелізаційний намет з біблійними написами німецькою мовою. Вісім нових наметів розійшлися в сім областей України.  

“Ми дуже дякуємо вам за намет. Ми з його допомогою робимо євангелізації в центрі Морсбаху в Німеччині в окрузі Кельну. Роздали 250 Біблій німецькою. Незважаючи на постійні дощі в нашій місцевості, намет дав нам можливість служити на вулиці”, – Ірина Алфелді, служитель помісної церкви “Любов Божа”. 

географія наметів по Україні

У всіх підконтрольних Україні областях, крім Вінницької та Кіровоградської, місцеві служителі активно використовують намети для Благовістя. 

Перехожі на вулицях можуть прочитати на них: “Молись, Бог чує”, “Бог любить людей”, “Бог може все простити”, “Бог є любов” тощо. 

Україна-Чернівецька-обл

“Можна сказати, що Благовістя почалося з намету. Бажання благовістити Господь давав раніше, але коли з’явився намет, то з’явилося більше можливостей. Біля намету є спілкування та молитви. Мене почали запрошувати з наметом на різні благодійні християнські заходи області. На масових заходах в наметі мені допомагає моя сім’я, дружина з дітьми. Намет для нас стала великим благословенням”, – поділився Лучик Анатолій, служитель з Чернівецької області. 

Тернопіль-намети

Для нас, для служителів, намет став дієвим та потужним інструментом для поширення Євангелії Ісуса Христа у нашому місті. Люди ідентифікують нас здалеку, бачать та чують, що відбувається.  Хтось підходить за молитвою, хтось за книгою, хтось хоче посміятися чи посперечатися…Приймаємо всіх, та намагаємося послужити кожному. Ми пам’ятаємо Хто головний в наметі та Кому ми служимо!

Євр. 9:11: “Але тепер прийшов Христос, первосвященик нового добра, яке ми зараз маємо. Він служить у наметі, величнішому й досконалішому, нерукотворному. Він не належить цьому земному світові”, – поділився Володимир Харьковский, служитель з Тернополя. 

За словами координатора наметого служіння в Місії Миколи Черьомушкіна, близько 70 наметів на сьогодні діє по всій Україні, а ще більше 10 знаходяться на тимчасово окупованих територіях. 

Катовіце євангелізація

Також три євангелізаційні намети використовують в Польщі, зокрема, в Кракові, Катовіце та Познані. 

“Наша церква не один раз змінювала локацію, тому намет ми не могли використовувати, до того ж у зв’язку з війною росії в Україні наша церква була активно задіяна в допомозі українським біженцям. Але наразі плануємо з настанням тепла проводити вуличні євангелізації: наші свідоцтва про навернення людей до Бога ще попереду. Сердечно дякуємо за предоставлену можливість”, – прокоментував пастор з Познані Валентин Шух. 

Ефіопія-намет

За словами керівника місіонерського центру “Христос є відповідь” в Аддіс-Абебі в Ефіопії Ерубала Мулату, місті працює один намет, з євангелізаційними газетами та християнською музикою для привернення уваги перехожих.  

З 2017 року Місія почала використовувати цей інструмент для проповіді Євангелія. У таких пунктах Благовістя, як намети, всі бажаючі можуть отримати безкоштовну євангелізаційну літературу, дізнатися адресу помісної церкви, звернутися за молитовною підтримкою, отримати духовну пораду. Також це додатковий майданчик для спілкування з людьми. 

Пресцентр CITA.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся