Тарас Сень викладав в біблійній школі руху “Нове покоління”

17 Червня 2024

На 40-денній міжнародній біблійній школі в об’єднанні церков “Нове покоління” серед 40 служителів з різних країн світу вчив студентів також директор місії “Христос є відповідь” та пастор однойменної церкви Тарас Сень. 

До уваги слухачів він запропонував тему “Шість характеристик людей, яких Бог вживає у Своїй справі”. 

Тарас-Сень-на-БШ-Нове-покоління

“Духовні дари – це добре, але потрібно щось ще: наш характер має відповідати Божому слову. Тому я хочу виділити шість характеристик людей, через яких діє Бог”, – почав спікер теми та розглянув наступні риси: чистота серця, ініціативність, жертовність та посвячення, наповнення Духом Божим, вірність, смирення. 

Тарас Сень зауважив, що Бог дивиться на наміри серця, які мають бути добрими в Його очах, та поділився власним досвідом, як Господь працював над його серцем як служителя, а також навів біблійні приклади. 

Ініціативність або ревність до Божої справи – наступна риса служителя. За словами Тараса Сеня, якщо людина проявляє ініціативу, шукає можливості служити Богу, то Він її направлятиме. Час від часу в житті служителя є періоди, коли він має діяти рішуче за принципом “закритих-відкритих дверей”, при цьому шукаючи керівництво Святого Духа для проповіді Божого слова. 

Жертовність і посвячення – означають відмовитися від всього, що не подобається Богу. Директор місії розповів, що в його житті були можливості зайнятися політикою та бізнесом, від чого від відмовився заради проповіді Євангелія, бо зрозумів, що не можна бути успішним одночасно в політиці та в служінні Богу.  

“Бог ніколи не забуде те, від чого вам прийшлося відмовитися заради Нього, і обов’язково благословить. А без жертовності та посвячення успіху бути не може”, – зазначив спікер. 

На думку Тараса Сеня, коли люди наповнені Святим Духом, вони здатні Його відчувати, розуміти волю Божу, приймати Боже керівництво і розуміти, куди рухатися в служінні. 

Ще одна умова для використання Богом у Його справі – бути вірним, тим, на якого можна покластися. Служитель акцентував на необхідності прикладати все своє серце, щоб виконати волю Божу.  

Смирення – шоста характеристика, про яку говорив Тарас Сень. ВІн нагадав, що тільки смиренні люди отримують від Бога благодать. Зауважив, що важливо змирятися перед Богом, а не перед проблемами. Зломленість і смиренність – два принципово різні стани. У зламаної людини немає відповіді на молитви та немає віри, відсутнє бажання діяти в Божих інтересах, що на руку тільки дияволу.   

Бути ж смиренним – це усвідомлювати, що всі перемоги і досягнення – це дія Божої благодаті. 

Тарас Сень також знайомив студентів з діяльністю Місії та показав їм місіонерську працю на практиці, зокрема, відео з крусейдів. 

В свою чергу команда Міжнародної біблійної школи під керівництвом єпископа об’єднання церков “Нове покоління” Андрія Тищенка висловила подяку директору місії CITA за співпрацю: 

“Ми дуже вдячні за ваше відео, яке ви надіслали для наших студентів. Ваші слова надихнули нас усіх та допомогли поглибити наше розуміння віри. Нехай Господь благословить вас та ваше служіння, наповнюючи вас силою та мудрістю в усіх ваших починаннях”.

Тарас Сень має 23 роки пастирського служіння, відкривав церкви на Луганщині та в Рівному.  Вісім років поспіль є пастором церкви “Христос є відповідь” у місті Рівне та десять років є директором однойменної міжнародної місії, яка працює в більш ніж 20 країнах світу. 

Пресцентр місії CITA. 

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся