Ефіопія: на крусейд у місті Ділла зібралося сто тисяч людей

27 Грудня 2022

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-1

Чотириденний євангелізаційни крусейд в Ефіопії у місті Ділла зібрав сто тисяч учасників. Організатори заходу – міжнародна місія “Христос є відповідь” та місцеві служителі. Спікер – директор Місії Тарас Сень.

“Ісус бажає звільнити тебе від влади пекла, Ісус прощає гріхи, Ісус любить тебе”, “Ніхто тебе не може спасти, як Ісус Христос!”, – лунало в дні крусейду зі сцени.

Євангелізаційний крусейд був головною подією поїздки в Ефіопію, каже директор місії “Христос є відповідь” Тарас Сень. Підготовка до нього тривала два місяці: команда молилися та постилася, запрошувала місцевих жителів і християнських співаків.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-2

Вже першого дня на великому стадіоні зібралося щонайменше 20 тисяч людей.

“Після проповіді багато учасників вийшли молитись та приймати Ісуса Христа. Ми пережили благословення від Бога. Нечисті духи не витримували впливу Святого Духа і проявлялись. Люди отримували звільнення”, – поділився Тарас Сень.

80 тисяч людей слухали проповідь Євангелія третього дня масштабної події.

“Люди відгукувались на проповідь слова Божого і багато з них прийшли до Христа, щоб отримати спасіння та прощення. Ми молились за зцілення, люди свідчили, що Бог зцілив їх від хвороб. Була радість велика в народі. Приємно було бачити, як тисячі молодих людей після заходу йшли додому по місту і співали пісні, які вони чули на крусейді”, – прокоментував спікер.

В останній день заходу кількість учасників досягал ста тисяч африканців, з якими Тарас Сень молився за Україну:

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-3

“Я закликав всіх присутніх молитись за Україну. Сам молився українською мовою, а після мене служитель з Ефіопії – на амхарській мові. Я впевнений, що кожна молитва праведника має вплив навіть на великій відстані, бо Бог реальний, Він відповідає на прохання Свого народу. Багато ефіопів щиро моляться за нашу країну”.

Очні клініки в Ділла

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-4

За три дні очні клініки охопили більше тисячі людей (мусульман, православних та протестантів), які отримали безкоштовні окуляри, консультацію лікаря та почули слово Боже. Люди тут дуже бідно живуть, каже Тарас Сень, для них окуляри – це розкіш, тому вони щиро дякували за допомогу.

Семінар для пасторів

Два дні український місіонер та пастор Тарас Сень вчив служителів і ділився досвідом на пасторській конференції:

“На цій зустрічі я розповідав про те, що відбувається в Україні, як ведуть себе «асвабадітєлі», що відбувається в окупованих містах та селах. Розповідав про те, як Бог мене звільнив з полону в 2015 році.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-5

Я хотів, щоб служителі зрозуміли ситуацію, відчули той біль, який переживають українці. Хоча вони і так розуміють, тому що в їхній країні теж йде війна, в якій вже загинуло 500 тисяч людей. Пастори мені казали, що будуть постійно молитися за нашу країну. Їх вразило, що ми з України приїхали в Ефіопію послужити їхньому народові, тоді, коли у нас війна. Тому їхні серця відкриті до нас”.

На конференції також йшлося про пастки, в які можуть потрапляти християни, зокрема служителі. Це стосувалось спокус грошима, розпустою. Спікер наголошував на важливості приділяти достатньо уваги сім’ям, адже ця сфера також вразлива. Акцентував на відповідальності служителя говорити істину незалежно від того, чи подобається вона комусь, чи ні.

Зустріч для сімейних пар 

На сімейній конференції йшлося про 12 заповідей щасливого шлюбу, серед яких: поважати, любити та піклуватися про одне одного, прощати, служити Богові разом тощо.

“Здебільшого я звертався до чоловіків, бо вони весь час знаходяться у служінні, а дружини все тягнуть на собі. З цієї причини наголошував, щоб виправили ситуацію у сім’ях.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-6

Пастори мені казали, що вони переглянуть своє сімейне життя після конференції: казали, що багато чого дійсно треба змінити. Говорив про важливість правильно виховувати дітей, вкладатися в них. Насамкінець я дав домашнє завдання чоловікам: організувати побачення з дружиною та надіслати мен фотозвіт.
Під час зустрічі пари молились, обіймаючись. Це було зворушливо”, – поділився Сень Тарас.

Інші служіння у місті

За поїздки в Ефіопію команді вдалося відвідали в’язницю та допомогти продуктами, а також проповідати Євангеліє: люди навертались до Христа.

Місіонери також відвідали місцеві лікарні та бідні квартали з продуктами харчування та молитвою за хворих, серед яких багато дітей, що потрапляють до лікарень від недоїдання.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-7

Директор Місії поділився: одна вдова розповідала, що її діти перед школою зранку не їдять, бо немає чого їсти, та була дуже вдячна за допомогу продуктами.

Служіння в Аддіс-Абебі

Тарас Сень відвідав церкву “Христос є відповідь” та місіонерський центр в столиці Ефіопії.

За його словами, було приємно побачити церкву в Аддіс-Абебі особисто, послужити проповіддю та разом помолитися.
В церкві він проповідував з книги Єремії і говорив про послух Божому голосу, про важливість налаштування своїх сердець до слухання Бога незалежно від віку.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-8

Тарас Сень провів в африканській церкві перше водне хрещення: “Десять людей вирішили твердо йти за Богом. Я перший раз в житті хрестив африканців. Слава Богу за дію Святого Духа в серцях людей. Душа радіє. Дякуємо Богові за місіонерів Місії в Африці, за всі можливості та допомогу у праці”.

Місія “Христос є відповідь” надалі планує розвивати служіння в Ефіопії через місцевих місіонерів, які будуть відкривати помісні церкви після навчання в місіонерській школі, яка зараз проходить на базі місіонерського центру CITA в Аддіс-Абебі.

Під час цієї поїздки в Ефіопію Божу руку бачив у всьому, каже Тарас Сень, – у підготовці і проведенні заходів, у проявленій Божій силі на крусейді.

ethiopia-one-hundred-thousand-people-gathered-for-the-crusade-in-the-city-of-dila-9

Місіонерська діяльність CITA в Ефіопії почалася весною 2021 року, коли вперше українські служителі відвідали країну. Тричі в різних містах разом з помісними церквами провели євангелізаційні крусейди. А в столиці Ефіопії відкрили медіавідділ, церкву та місіонерський центр.

Прес-центр CITA.

Thank you

We will definitely contact you.

Дякую

Ми з Вами обов'язково зв'яжемся

Спасибо

Мы с Вами обязательно свяжемся